Veiligheid en ouderen: Liever Thuis

Ouderen blijven langer thuis wonen! Dit langer thuis wonen wordt gestimuleerd vanuit de overheid. Dit heeft natuurlijk wel allerlei consequenties voor de senioren zelf, evenals de sociale en fysieke omgeving. De senioren worden kwetsbaarder voor verlies van gezondheid, partner en vrienden. De sociale omgeving vangt voor een deel deze kwetsbaarheid op. De sociale omgeving van senioren bestaat uit (hopelijk) een lieve partner, de betrokken familie, de mantelzorgers, de gezellige dagopvang en de ambulante zorgverleners.
Maar ook de fysieke omgeving van de ouderen moet worden aangepast: veilig worden gemaakt, want de grootste angsten van ouderen zijn vallen, “Hoe sta ik weer op?”. Evenals overvallen worden, “Kan ik de deur zomaar opendoen?”. Logisch dat de senioren en de familie hierbij wel wat (digitale) hulp bij kunnen gebruiken. Ontdek Zorgmeubel, Beter leven!

Veiligheid en ouderen: Meubilair

Het bed, senioren eetkamerstoelen, de senioren relaxfauteuil dienen aangepast te worden aan de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de ouderen. Dit betekent dat als een vader of moeder een beetje dement wordt dat de vorm en beeldtaal van het meubilair heel duidelijk herkenbaar moet zijn. Dus bed is bed, armstoel is armstoel. Een beetje zoals de tekeningen van een kind of 6.

Daarnaast moet het contrast tussen kleuren, licht en donker groter zijn: de zitting van een stoel moet duidelijk herkenbaar zijn ten opzichte van de stoel armleuningen. Tafelblad kleur moet onderscheidend zijn van vloer etc. Vanwege het feit dat de ogen van senioren de kleur grijzer zien en minder goed diepte kunnen herkennen.

Als laatste is het fijn als maten van het meubilair zijn aangepast aan de ouderen. Iedereen weet dat je krimpt als je ouder wordt, met name de rugwervels zakken in elkaar. De ledematen blijven over het algemeen even groot. Dit zorgt voor wat aanpassingen van bed- en stoel hoogte.

Knoppen van apparatuur dienen iets groter te zijn, omdat de handen minder gevoel en krachtig zijn.
Ontdek Zorgmeubel, Verbeter leven!

Veiligheid en ouderen: Zorgmeubel

Zorgmeubel heeft een assortiment van meubilair speciaal geschikt voor ouderen. De maten, materialen, kleuren en vormgeving de stoelen, tafels en fauteuils zijn aangepast aan deze speciale periode in de herfst van het leven. Zorgmeubel, Beter Leven! Bel of mail ons voor meer informatie 072 7600018!