Onderhoud Zorgmeubilair is erg belangrijk, zeker als je duurzaam met je interieur wilt omgaan. Zorgmeubel, Sterk in Sfeer!, regio Alkmaar helpt u bij het onderhouden van uw interieurs en uw meubilair. Onderhoud is de laatste stap van het correct implementeren van een nieuw interieur en/of meubilair. Onderdeel van het interieurconcept is advies bij de keuze van materialen bij aanschaf van het nieuwe interieur door zorgvuldige inventarisatie van de verlangens van cliënten en de eisen van de gebruikers.
De laatste stap van het interieurconcept is het onderhoudsprogramma : Evaluatie, Service en Onderhoud van uw Interieurelementen en Meubilair door middel van het Onderhoudsboek:

  • Advies van de juiste materialen voor meubilair en interieurelementen door interieurspecialisten van StaalBaron,
  • Onderhoudsadviezen van de fabrikant,
  • Schoonmaakadviezen van de interieurspecialisten van StaalBaron,
  • Schoonmaken door u met behulp van het Onderhoudsboek!

■ Onderhoud Zorgmeubilair: Advies

Hoe vaak zie je het niet: prachtige, gestoffeerde stoelen met vlekken, of een trendy barbank met vlekken op de bekleding. Dit is absoluut te vermijden door de juiste keuze van uw meubilair en bekledingsstoffen. Tijdens het uitkiezen van de materialen dient u goed aan te geven welke eisen u stelt aan het meubilair en welke doelgroep gebruik maakt van het meubilair:

  • Horeca is zeer zwaar intensief gebruik,
  • Projectinrichting is zeer zwaar intensief gebruik,
  • Zorg is zeer zwaar intensief gebruik.

■ Onderhoud Zorgmeubilair: Stoelen

Uit bovenstaande blijkt dat de bekleding van stoelen, barkrukken en barbanken dient te bestaan kunstleders, kunstleders die voelen als stof of echt leder, stoffen met vocht afwerende onderlaag. In verband met gezellige en warme uitstraling wordt de zitting vaak gestoffeerd in een kunstleder en de rugleuning met stof.
Het onderhoudsadvies voor kunstleder is afnemen met een zachte doek met water. Uiteraard verkoopt Zorgmeubel schoonmaakmiddelen zonder agressieve stoffen voor kunstleder indien vlekken toch hardnekkig blijken te zijn. Reinig kunstleder nooit met een allesreiniger! In dit schoonmaakmiddel zit een weekmaker die de bovenlaag van het kunstleder week maakt. Indien er vervolgens iemand met een spijkerbroek plaats neemt, schuren de spijkertjes het kunstleder open en is de stoelbekleding kapot.

■ Onderhoud Zorgmeubilair: Tafels

Tafels bestaan uit tafelbladen en uit tafelpoten. Voor tafelpoten en stoelpoten verkoopt Zorgmeubel speciale kleur onderhoudsstiften en een wax stiftje dat je door verhitting in een kras kunt gieten.
Helaas zijn tafels er niet op gemaakt om te verschuiven. Daar laten de poten van los. Mocht u tafels multifunctioneel willen gebruiken, vraag dan om verrijdbare of inklapbare tafels.

Massief Eikenhouten tafelblad:: de tafelbladen zijn door Zorgmeubel afgelakt met een matte of semi glanzende natuurlak. Deze kun je schoonmaken met een speciaal reinigingsmiddel dat tegelijkertijd een onderhoudsfilter achterlaat.
HPL tafelblad: HPL staat voor High Pressure Laminiate: verschillende laminaten van papier zijn onder hoge druk geperst. De bovenste laag is het dikste en heeft een beschermlaag. Afhankelijk van de fabrikant is deze toplaag 0,7 tot 0,8 mm dik. De HPL platen hebben een aantal beperkte maten. Het reinigingsmiddel laat bij gebruik tegelijkertijd een beschermlaag achter.
Melamine tafelblad: Melamine is eveneens een laminaat echter de toplaag is 0,2 tot 0,3 mm dik. De tafelbladen zijn dus kras gevoeliger. Het blad is vanwege deandere productie methode nl. op de rol, goedkoper maar niet geschikt voor de zorg. Het schoonmaakmiddel heeft eveneens een onderhoudsmiddel in zich.

■ Onderhoud Zorgmeubilair: Onderhoudsboek

Desgewenst maken wij een Onderhoudsboek van de wandbekleding, raambekleding, vloeren, lampen, interieurelementen als balies, barren, en het meubilair. U ontvangt dan de schoonmaak en onderhoudtips van de fabrikanten.

■ ZienXL: Lokatie

ZienXL is een sfeervol Business Centre waar meerdere ondernemers Samenwerken onder één dak. De lokatie ZienXL wordt ook gebruikt voor vergaderen, workshops, bedrijfstrainingen of productpresentaties van de allernieuwste keukenapparatuur. De workshop Interieurstyling is een echte een aanrader voor een ieder die professioneel met het interieur omgaat!

ZienXL Business Centre
”Samenwerken onder één dak”
Smuigelweg 1b
1704 PX HEERHUGOWAARD
072 7600018

Voor meer informatie : ZienXL
Gratis parkeerplaatsen, goed bereikbaar in de Kop van Noord-Holland, kruising N241/N242 regio Alkmaar.