MVO: het begrip algemeen

MVO is de afkorting vanr Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Tegenwoordig lees je hier veel over. Wat betekent dit begrip MVO ?
Dit nieuwe, economisch model houdt rekening met het feit dat bedrijven maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Zo is de ondernemer betrokken bij het personeel, de belasting van het milieu in combinatie met plezier in het werk. MVO  is een vorm van ondernemen met respect voor de sociale kant (people). Tevens gelden ecologische randvoorwaarden (planet). Als laatste zijn economische prestaties gericht op resultaat (profit). Ook wel de triple-P-benadering.

De internationale richtlijn voor MVO is  ISO 26000. Met name wordt deze ISO normering gebruikt bij grote ondernemingen.
Daarentegen wordt vaak voor het MKB, MVO vaak aangeduid als Duurzaam Ondernemen : “Duurzaam Ondernemen is bij alle bedrijfsbeslissingen behalve een hoger bedrijfsrendement nastreven ookandere kansen benutten. Bijvoorbeeld voor een beter milieu of meer welzijn van de medewerkers alsmede de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie”

MVO Zorgmeubel People: Omgeving telt!

De kernwaarden van Zorgmeubel zijn als volgt omschreven:

 • Een positieve omgeving beïnvloedt welbevinden van mensen, Beter Leven!
 • Met behulp van innovatieve zorghulpmiddelen van het merk Zorgmeubel, Beter Leven!
 • Specifiek kiezen voor milieubewuste materialen, Beter Leven!

MVO Zorgmeubel People: Invulling

Bovengenoemde doelstellingen zijn prachtig geformuleerd. Maar hoe geef je inhoud aan deze strategische begrippen als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Zorgmeubel heeft MVO ingevuld door onderstaande zienswijzen:

 • Zorgmeubel is gevestigd in het sfeervolle ZienXL Business Cente. Dit door ons ingerichte gebouw dient als inspiratie voor potentiële opdrachtgevers. Bovendien faciliteert de inrichitng Het Nieuwe Werken voor creatieve ondernemers. Alle medewerkers ervaren de prettige flow en werken met plezier!
 • Zorgmeubel richt interieurs in met respect voor de menselijke maat.
 • Zorgmeubel is gespecialiseerd in het inrichten van interieurprojecten in de gehandicapten alsmede ouderen zorg. Tijdens dit inrichtingsproces wordt constant die ene vraag gesteld. Voelen cliënten, verzorgenden en familie zich thuis in deze ruimte?
 • Zorgmeubel richt gezellige, sfeervolle  kantoren in die het imago en de bedrijfsfilosofie versterken. Ook hier geldt het motto, voelen mensen, medewerkers, klanten en leveranciers alsmede directie, zich goed in dit interieur?

MVO Zorgmeubel: Planet Innovatieve producten

 • Zorgmeubel schenkt veel aandacht aan het verbeteren van zorgproducten.
  Zo hebben seniorenstoelen wieltjes in de voorpoten. Tijdens het opstaan blijft de armstoel stabiel omdat het lichaam bij deze beweging naar voren leunt. Het grote voordeel is dat verzorgenden de armstoelen met cliënt eenvoudig aan tafel schuiven. Op deze manier belasten de medewerkers hun rug veel minder.
 • Zorgmeubel maakt zeer sterke rolstoeltafels op maat in haar eigen fabriek. Deze rolstoeltafels zijn verrijdbaar. Op deze manier kunnen verzorgenden meerdere opstellingen maken in zorghuiskamers of dagopvangen. Tevens belasten zij hun rug minder.
 • Zorgmeubel heeft akoestische stoeldoppen ontwikkeld. In de gehandicapten zorg zijn extra prikkels niet wenselijk. Harde, scherpe geluiden, bijvoorbeeld door het verschuiven van stoelen zijn een crime. Deze geluidsarme stoeldoppen pakken de trillingen en het geluid op.

MVO Zorgmeubel: Profit klanten Milieu bewuste keuzen 

 • Zorgmeubel kiest bewust haar leveranciers uit die een actief MVO beleid voeren:
  Vloeren leverancier Desso heeft vloerbedekkingen met een gouden Cradle-to-Cradle certificaat. In 2002 is het Cradle tot Cradle certificaat op initiatief van Braungart en William McDonough opgericht. Zij gaan er vanuit dat een duurzaam productie bestaat uit de kringloop rondom afval en grondstof. Grondstof is afval en afval is grondstof.  Dit certificaat Cradle-to-Cradle heeft ook het Scandinavische bureaustoel merk Hag. De prijzen van deze producten zijn absoluut niet hoger dan van “normale” producten.
 • Zorgmeubel kunstleder K2. wordt niet geverfd met zware metaalhoudende verven, Bovendien is dit hygiënische matereaal vrij van weekmakers. Beter voor de mens en het milieu!
 • Zorgmeubel voert zeer actief beleid om haar klanten duurzame oplossingen te bieden. Altijd wordt het meest milieu vriendelijke alternatief gekozen voor de beste prijs.

Zorgmeubel: Showroom ZienXL

Zorgmeubel is gelegen in de Kop van Noord-Holland, op de kruising van de Provinciale weg N241/N242. Voldoende gratis parkeerplaatsen omringen het prachtige Westfriese gebouw.

Zorgmeubel, showroom ZienXL Business Centre
Smuigelweg 1b
1704 PX HEERHUGOWAARD
072 7600018