Inrichting Huiskamer Dementie Floriande 

De inrichting huiskamer dementie voor Floriande is succesvol afgesloten. Floriande is een verpleeghuis in Hoofddorp. Het verpleeghuis is een mooi en modern huis voor cliënten met een chronische ziekte, dementie of beroerte. Floriande heeft een gezellige binnentuin, luxe restaurant en sfeervolle huiskamers. De cliënten met dementie wonen beschermd in een ruime en lichte omgeving.

Inrichting Huiskamer Dementie: De mens staat centraal 

In een gunstige omgeving ontmoeten mensen elkaar graag, werken prettiger en zorgt voor een vermindering van stress bij de doelgroep. Bovendien draagt een prettig en sfeervol interieur bij aan positieve non-verbale communicatie tussen mensen. De kernwaarde is dat de omgeving mensen positief beïnvloedt. De mens staat centraal! Hiermee bedoelen we zowel cliënten, familie en vrijwilligers maar ook de medewerkers van de zorg, artsen en de directieleden.

Inrichting Huiskamer Dementie: Eetkamerstoelen

Floriande heeft gekozen voor meerdere fauteuils, eetkamerstoelen en rolstoeltafels.

Zoals u ziet op de afbeeldingen heeft de zorginstelling gekozen voor de zorgstoel Angio A. Dit is een van de betere ergonomisch gevormde eetkamerstoel en helpt senioren veilig opstaan. Ten eerste vanwege de juiste zithoogte zodat de voeten stevig op de grond staan.

Ten tweede vanwege de extra lange armleuningen met handzame grip, zodat de ouderen de handen goed om de armleuning heen kunnen plaatsen, geven extra steun bij het opstaan.

Tevens is de zitdiepte van de stoelen standaard in te stellen in drie standen. Zodat de stoel aan te passen is aan diverse lichaamslengtes. Aanvullend kan gezegd worden dat de stoelen stapelbaar zijn. Indien de stoelen aan de kant gehaald wordt voor meer rolstoelgebruikers, scheelt dit ruimte.

Als laatste toevoeging heeft Floriande een afwisseling gemaakt tussen de Angio A en Angio A XL eetkamerstoelen. De Angio A XL is geschikt voor de zwaardere medemens onder ons. De zitbreedte is namelijk 52 centimeter.

Neem contact met ons op via info@zorgmeubel.com of bel 072 7600018!

Inrichting Huiskamers: Relaxfauteuils

De fauteuils Unia uit de Comfort serie geven een zeer comfortabel zitcomfort. De zitting heeft namelijk Nosag veren: (van vroeger). Deze Nosag veren geven extra steun en zitcomfort bij fragiele mensen omdat de druk wordt verdeeld en gek genoeg ervaren corpulente mensen ook meer zitcomfort vanwege de extra tegendruk.

Extra lange armleuningen die een klein beetje omhoog lopen geven extra steun bij het opstaan. Bovendien kunnen de armleuningen worden als optie worden voorzien van een houten toplaag zodat er minder kans op vervuiling is. Armleuningen van hout kun je makkelijk afnemen met een sopje.

Het kunstleder is speciaal urine-werend, eenvoudig te reinigen en de MRSA bacterie hecht zich niet op het materiaal. Voldoende contrast in kleur bekleding en beitskleur stoelpoot doet de ouderen de stoelen goed herkennen.

Verrijdbare rolstoeltafels

Zorgmeubel produceert rolstoeltafels in echt alle maten. Floriande heeft gekozen voor de verrijdbare rolstoeltafels Sensi. Er kunnen aan de lange kant van de tafel rolstoelen met armleuningen tot een hoogte van met een hoogte tot 74 cm geschoven worden, terwijl de tafel een normale tafel hoogte heeft van 76 cm.

Het tafelblad is bekleed met sfeervol en krasvast, hitte bestendig HPL. Deze tafel wordt zeer veel toegepast bij dagbestedingen en woonvoorzieningen in zware zorg.

Laat ons met u meedenken voor de beste oplossing in uw huiskamer. Er is echt meer mogelijk dan u denkt. Bel 072 7600018 of mail met de rolstoeltafel specialist!