Zorgmeubel lanceert een aantal eetkamerstoelen die de zelfredzaamheid van ouderen vergroot. Dit is hard nodig, zoals u weet, omdat de vergrijzing snel toeneemt. Bovendien trekt de overheid zich van veel zorgtaken terug en stimuleert de ouderen actief langer thuis te wonen. Mantelzorgers en familie krijgen meer zorgtaken toebedeeld. Uiteraard kun je niet op elk moment in huis bij je ouders aanwezig zijn  en daarom is het fijn als de senior zelf makkelijk kan opstaan. Deze huiskamerstoel zijn een goed hulpmiddel die de zelfstandigheid van ouderen vergroot. Dit is uiteraard ook heel fijn voor medewerkers van zorginstellingen het verlicht de werktaken.

Eetkamerstoelen voor ouderen: Kenmerken

Eetkamerstoelen voor ouderen zijn speciaal vormgegeven. Deze huiskamerstoelen voor senioren voldoen aan eisen gesteld door fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Welke specifieke eisen worden gesteld aan huiskamer stoelen voor ouderen?

  • Armleuningen van deze stoelen zijn lang: de ouderen kan zich goed vastpakken bij het opstaan,
  • Het einde van deze armleuningen biedt voldoende grip, zodat het opstaan makkelijker gaat,
  • De zithoogte is niet te laag maar zeker niet te hoog: bij het opstaan staat de senior goed en stevig op de grond,
  • De rugleuning is voldoende hoog zodat deze steun geeft bij een lekker dutje.

Kortom, de eetkamerstoelen voor ouderen die u ziet in de portfolio hierboven, voldoen aan deze bovengenoemde specifieke eisen. Bel 072-7600018 of mail ons voor de prijzen!

Eetkamerstoelen voor ouderen: Bekleding K2.

Huiskamerstoelen voor ouderen zijn bekleed met speciaal kunstleder. Dit kunstleder voelt lekker aan, is makkelijk te reinigen en heeft verschillende mooie kleuren. Dit kunstleder is behandeld en daardoor bacterie- en schimmelwerend. Bovendien heeft dit kunstleder een kern die vieze geuren te neutraliseren. Als laatste is dit kunstleder brandwerend en voldoet aan de hoogste Europese brandnormeringen.

Eetkamerstoelen voor ouderen: Val preventie

Huiskamerstoelen voor senioren hebben de juiste zithoogte: niet te hoog en niet te laag tussen de 45- 50 cm. Ouderen hebben staan stevig als zij opstaan en hoeven niet bang te zijn om te vallen. Senioren hebben weer de keuze om op te staan en durven weer te lopen en te bewegen.  Dat is heel goed voor het zelfvertrouwen van de ouderen en een geruststelling voor de familie.

Eetkamerstoelen voor ouderen: Zorgmeubel

Zorgmeubel heeft deze huiskamerstoelen voor ouderen in haar assortiment opgenomen. Belt of mailt u Zorgmeubel voor een prijsopgave of kom naar de showroom ZienXL om de seniorenstoel uit te proberen. Samen kunnen wij de kleuren van de bekleding en beitskleuren aan de hand van de stalen uitkiezen.

Zorgmeubel
Smuigelweg 1b
1704 PX  HEERHUGOWAARD

072 7600018